Lezingen

De Geschiedkundige Vereniging organiseert jaarlijks zeven lezingen. Deze vinden één keer per maand plaats in de periode september tot en met april meestal op donderdagavond. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. De lezingen worden gehouden in Gemeenschapshuis De Til, Breestraat 1, 3381 BS te Giessenburg, aanvang 20.00 uur.

Ook voor de komende periode is het bestuur er in geslaagd om inspirerende sprekers met boeiende lezingen vast te leggen.

De komende tijd zijn de volgende lezingenavonden gepland:

• Do 17 januari lezing De voedselcommissaris van Jan Groen Tukker
    De heer K. Tukker, schrijver van bovengenoemd boek
    i.s.m. boekhandel Miekado

• Do 28 februari jaarvergadering Fotopresentatie Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen
    De heer P. Schreuders

• Do 28 maart lezing Ridder van Rappard, oud burgemeester van Gorinchem
    De heer K. Tammes

• Do 25 april lezing Bommen rond de Giessen
    De heer B. Slaa, historicus en medewerker BEOBOM

• Do 19 september Excursie

• Do 26 september lezing Maarten van Rossum
    De heer S. Wassing

• Do 31 oktober lezing Revolutionaire veranderingen in de mode tussen 1780 – 1950
    Mevr. M. Hafkamp

• Do 28 november lezing Emigreren in de 17e eeuw naar het land van melk en honing, nieuw Nederland
    De heer M. IJzerman

NB: De entree is voor leden van de vereniging gratis, niet-leden betalen € 2,00.

Informatie over de lezingen in de achterliggende tijd vindt u in het lezingen-archief.