In memoriam Piet Schreuders (1944-2023)

Bijna veertig jaar was Piet zeer betrokken bij onze vereniging. Vrijwel elke dinsdag was hij te vinden in ons museum. Rustig zat hij in een hoekje, alle binnengekomen documenten te beoordelen en te verwerken. Het archiefbeheer was zijn kindje. Hij wist precies waar iets te vinden was.
Daarnaast is Piet ook jarenlang bestuurslid geweest van onze vereniging.

Tevens was Piet zeer betrokken bij de overgang van het toenmalige gemeentehuis naar ons huidige museum. Bij het opzetten en inrichten van de schervenzolder (Hakkesteegt collectie) was Piet de drijvende kracht.

Piet was een vraagbaak voor velen. Als je iets wilde weten, vroeg je het Piet. Hij zei niet veel, glimlachte eens en liep naar de kluis of kast. Enige tijd later kwam hij met het gevraagde weer terug. Menigmaal werd een beroep gedaan op zijn kennis en kunde.

Ook tijden de Algemene Ledenvergaderingen was Piet actief aanwezig. Na de pauze verzorgde hij een diavoorstelling van oude foto's die in ons bezit zijn. Het moest tot in de puntjes geregeld zijn. Vooraf oefende hij samen met Wim Deurloo de diapresentatie. Het werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.

Twee maanden geleden kwam Piet naar me toe; hij wilde me even spreken. "Jan, we gaan het voorjaar in, het wordt beter weer. Je zult me dan op de dinsdagmiddag minder gaan zien. Dan ga ik lekker fietsen". Waarop ik antwoordde: "Piet, je hebt helemaal gelijk. Geniet van het buiten zijn. Het archief kan wachten". Tweede Paasdag heeft Piet nog een tocht gemaakt. Later hoorde ik van Petra dat hem dit al zwaar tegenviel.

Wij verliezen in Piet een gepassioneerd lid en kundig archivaris. Het zal wennen zijn die lege plek op dinsdag in het museum. Onze dank gaat dan ook uit naar Piet voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor onze vereniging.

Wij wensen zijn vrouw Petra, Edwin en Neeltje, en kleinkinderen heel veel sterkte de komende tijd om dit plotselinge verlies te verwerken.

Bestuur Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen.

Bezoekadres

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg
telefoon: 0184-652872
e-mail: secretariaatgvgs@gmail.com

Piet Schreuders overleden

Wij verliezen in Piet een gepassioneerd lid en kundig archivaris. Het zal wennen zijn die lege plek op dinsdag in het museum. Onze dank gaat dan ook uit naar Piet voor zijn jarenlange belangeloze inzet voor onze vereniging... > Lees verder

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden:

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Boek Schelluinen

Ter gelegenheid van het feit dat Schelluinen 800 jaar bestaat, is door de Geschiedkundige vereniging een jubileumboek uitgegeven. > Lees verder

Fotobank

Duizenden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder

Privcay

Privacy reglement