Vacatures

Bestuurslid PR en communicatie

Ben jij iemand die...
Een communicatieachtergrond heeft, geïnteresseerd is in cultuurhistorie en het leuk vindt om samen met andere enthousiaste vrijwilligers zich in te zetten voor een vereniging met zo'n 500 leden en een eigen museum? En ben jij iemand die blij wordt van veel exposure voor een nieuwe tentoonstelling, lezing of andere activiteit van de vereniging en daarnaast wervend en ook nog eens in vlekkeloos Nederlands kan schrijven? Kom dan als de wiedeweerga ons team versterken.

Jouw rol

 • Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de vereniging en het museum
 • Je stelt persberichten en persinformatie op en zorgt dat de diverse media deze op tijd ontvangen
 • Je maakt online en offline content voor diverse media (website, Facebook, Twitter, folders en flyers, nieuwsbrieven, jaarprogramma, advertenties, etc.) en zorgt dat de content actueel is
 • Je bewaakt en ontwikkelt de huisstijl van de vereniging en het museum
 • Je bent lid van het bestuur en hebt één keer per maand een bestuursvergadering
 • Je bent voorzitter van de PR-commissie en de linking pin naar het bestuur voor de redactiecommissie van het kwartaalblad De Kroniek
 • Je ondersteunt de Tentoonstellingscommissie en de Beheer- en inrichtingscommissie bij het opstellen van toelichtende (digitale) informatie bij tentoongestelde objecten en exposities.

Wie zijn wij
De Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen is een actieve vereniging, die door haar activiteiten op het gebied archeologie, genealogie, lezingen en andere vormen van cultuurhistorische educatie of samenwerkingen regelmatig de pers haalt. Vooral Museum Het Reghthuys, onderdeel van de vereniging, geniet door zijn bijzondere exposities regionaal grote bekendheid. De vereniging treedt de laatste jaren ook steeds meer op als belangenbehartiger van de cultuurhistorie binnen de gemeente Molenlanden en staat daarom midden in de maatschappij. Kortom, wij zijn een betrokken vereniging met leuke uitdagingen, waar je ook nog eens veel mensen ontmoet. Dus solliciteer direct!

Contact
Toch liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact met ons op via secretariaatgvgs@gmail.com of bel naar de voorzitter Bert den Boer via 06 510 75 393. We staan je graag te woord.

Conservator

Ben jij iemand die…
Goed kan organiseren, geïnteresseerd is in cultuurhistorie en het een leuke uitdaging vindt om samen met andere enthousiaste vrijwilligers een museum te runnen? Ben jij die duizendpoot met voelhorens in de maatschappij, die een museale koers kan uitstippelen en die ook nog eens goed kan samenwerken? Kom dan als de wiedeweerga ons team versterken.

Jouw rol

 • Je bent verantwoordelijk voor de samenstelling en het beheer van de museumcollectie
 • Je organiseert de permanente tentoonstelling en drie à vier per jaar een wisseltentoonstelling binnen het beschikbare budget
 • Je bent aanspreekpunt voor het museum en de collectie
 • Je bent verantwoordelijk voor de digitale ontsluiting van de museumcollectie
 • Je bent voorzitter van de Tentoonstellingscommissie en de linking pin naar de Beheer- en inrichtingscommissie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de suppoosten en verzorgt het suppoostenrooster
 • Je vertegenwoordigt het museum door te participeren in overlegorganen met andere (museale) instanties
 • Je bent lid van het bestuur en hebt één keer per maand een bestuursvergadering
 • Je bent vicevoorzitter van het bestuur
 • Je werkt nauw samen met het Bestuurslid PR en communicatie en de Museumbeheerder
 • Je bent verantwoordelijk voor de sponsorwerving van Vrienden van Museum Het Reghthuys

Wie zijn wij
De Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen is een bloeiende vereniging van 500 leden, die binnen de gemeente Molenlanden een belangrijke functie vervult: de vereniging vertegenwoordigt de cultuurhistorie in het algemeen en van de dorpen Giessenburg en Schelluinen in het bijzonder. Daarvoor organiseert zij een breed scala aan activiteiten op het gebied van archeologie, genealogie en conservering/archivering. De vereniging geeft daarnaast lezingen en andere vormen van cultuurhistorische educatie en organiseert jaarlijks een aantal bijzondere exposities in Museum Het Reghthuys, waarmee zij regelmatig in de belangstelling staat. Het drie verdiepingen tellende museum is eigendom van de vereniging en beschikt over een uitgebreide vaste collectie met waardevolle historische voorwerpen en unieke archeologische vondsten. Het veelzijdige aanbod en het museumcafé met terras aan de Giessen spreekt een breed publiek aan en maakt het museum zelfs tot een regionale toeristisch trekpleister. Kortom, Museum Het Reghthuys is naast een educatief museum vol cultuurhistorie ook een leuke en levendige ontmoetingsplek.

Contact
Wil je meer informatie voor je gaat solliciteren? Neem dan contact met ons op via secretariaatgvgs@gmail.com of bel naar onze voorzitter Bert den Boer via 06 510 75 393. We staan je graag te woord.

Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen
Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg

Bezoekadres

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg
telefoon: 0184-652872
e-mail: secretariaatgvgs@gmail.com

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden:

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Boek Schelluinen

Ter gelegenheid van het feit dat Schelluinen 800 jaar bestaat, is door de Geschiedkundige vereniging een jubileumboek uitgegeven. > Lees verder

Fotobank

Duizenden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder

Privcay

Privacy reglement