Werkgroepen

Genealogiecommissie

De commissie is iedere maandag van 19.30 tot 22.00 uur aanwezig in het museum en voert in kranten gevonden informatie en door derden aangeleverde stamboomgegevens in in het stamboomprogramma HAZA 21. De commissie maakt kopieën van geboorte- trouw,- en overlijdenskaarten van personen die een relatie hebben, of hebben gehad met Giessenburg of Schelluinen. Informatie over de eigen stamboom is verkrijgbaar via e-mail info@museumhetreghthuys.nl of telefoon 0184- 652872

Fotocommissie

De commissie is verantwoordelijk voor het beheer van de fotocollectie. De foto’s worden gedigitaliseerd en voorzien van informatie. Er wordt ook een inventarisatie gemaakt van historische panden. De commissie is iedere dinsdag van 9.30-12.00 uur en van 13.00-17.00 uur aanwezig in het museum. Foto’s die betrekking hebben op Giessenburg of Schelluinen zijn zeer welkom, ter plekke wordt een digitale kopie gemaakt.

Bouwhistorie

Van panden zijn beschrijvingen gemaakt door Anneke Bode-Huizer.

Aanvullende gegevens over deze markante boerderijen en woningen of hun bewoners kunnen gemeld worden aan de Geschiedkundige Vereniging.

Oud textiel

De werkgroep beheert en inventariseert alle voorkomende soorten huishoudelijk textiel en kleding van vóór 1950.

Bezoekadres

Dorpsstraat 10
3381 AG Giessenburg
telefoon: 0184-652872
e-mail: secretariaatgvgs@gmail.com

Vacatures

Wij zoeken bestuursleden. Onze vereniging is op zoek naar een conservator en een bestuurslid PR en communicatie. Kom jij ons team versterken? Kijk hier voor meer informatie.

Openingstijden:

woensdag- en zaterdagmiddag
13:30 uur tot 17:00 uur
groepen op afspraak

0184 65 28 72
bgg secretariaatgvgs@gmail.com

Boek Schelluinen

Ter gelegenheid van het feit dat Schelluinen 800 jaar bestaat, is door de Geschiedkundige vereniging een jubileumboek uitgegeven. > Lees verder

Fotobank

Duizenden historische foto's van onze dorpen in de Fotobank. Het aantal groeit nog steeds! > Lees verder

Privcay

Privacy reglement